Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^držím palce-moc mě to dojaloR^

1 0
možnosti
Foto

Milá Dano, děkuji Vám za tento článek. Jsou to velice citlivé věci, o kterých by se mělo mluvit, lidi by měli vědět... Lidí s tímto problémem přibývá. Můj kamarád je jedním z nich. Dokonce i povolání si musel vybrat takové, aby bylo k jeho nemoci vlídné. Znamená to, že část práce mohl dělat z domova a po dohodě se šéfem se osobně dostavoval jen tehdy, když měl lepší dny. Jedinou nevýhodou bylo velmi špatné finanční ohodnocení. Nemyslím jen jeho. Prostě se v té firmě celkově bralo hrozně málo. A on měl přitom vzdělání i schopnosti, které tam nemohl využít. Ale zdraví mělo přednost. Jenže pak se to vystupňovalo, dnů, kdy nemohl vycházet z domu bylo víc než těch druhých. V tu chvíli si dal konečně říct a začal se intenzivně léčit. Dnes má zaměstnání ve svém oboru, kde je šťastný, nestraní se, prostě žije. Ještě dlužím informaci, že kamarád má už jen pár let do důchodu a nemoc se mu objevila až v dospělosti.

Dani, držím palce a věřím, že boj s fobií bude úspěšný!!!

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za milou reakci i když není veselá. Tento člověk má ještě další vážnou nemoc, a pouze ČID. Práci najít nemožné. Je rád za čtyřhodinový úvazek, kde nám vyšli vstříc. Bohužel jediní, dokonce i chráněná dílna mu nedala šanci. Zkusit tu práci déle, aby si zvykl, na prostředí, lidi. Ne po hodině měli jasno nevyhovuje kvůli soc. fobii. Jenže s 5000 se žít nedá. Za 4 hodiny je almužna, pořád lepší než nic. A více hodin díky kombinaci nemoci nedá. Ale nehroutíme se máme ho ve svém kruhu rodiny a nedovolíme, aby ho nemoc dostala. V

1 0
možnosti
Foto

Jo, najít toho správného doktora, to je umění. Nacpat prášky a nic dál neřešit moc nefunguje.:-( A plyšáci, ti tě nenechají.;-)

1 0
možnosti

Sociální fóbii přináší současný způsob života. Není to opravdu nic jednoduchého... Horší je to ve městě, kde například metro je strašák. A někdy se člověku prostě nepodaří vyjít z bytu. Nejhorší je, že si z toho musí člověk pomoci sám. Ani odborníci nejsou spásou. Ale jak píše Jana, dá se to překonat. Vím.

Moc držím palce!

3 0
možnosti
JK

Tak pokud nemůže vyjít z bytu,tak už je to těžká fobie. ALe sociální fobie může být i taková, že není problém vyjít z bytu vůbec. Jen je problém s tím ostatním-

1 0
možnosti
Foto

Safra... Danko...

1 0
možnosti
JS

Dani, něco málo o tom sama z vlastní zkušenosti vím. Ale dá se s tím pracovat, věř mi.

A máš tam to plynový zařízení!

1 0
možnosti
Foto

Já vím trvalo to dlouho. Ale už se to pohlo paráda.VR^

1 0
možnosti
DV

D55a21v15i20d 91V53l51k

3. 7. 2018 16:02

Zajímavé téma.

Dano nepotykali my jsme si v tom Kromclu? Jituška Š. Říkala ,že jo. Abych taky nebyl za netykavku.

2 0
možnosti
Foto

Davide, potykali jsme si uz driv nekde v diskusich. Diky za cteni, uzij si bezva den:)

0 0
možnosti
KM

A přitom způsob jak se s podobným problémem v dopravních prostředcích vypořádat je nasnadě a ještě přináší finanční úsporu a neboť jsem dobrosrdečný, tak toto HOW-KNOW zde poskytnu.

S neustálým zdražováním kterým nás Veolia a jiní správci vodovodní sítě oblažují, jsme v naší famílii zavedli jako koupací den vždy pátek v podvečer, kdy se prvé vykoupou děcka, potom v téže vodě starká a nakonec já. A vodu ve vaně a následně užíváme na zalívání toalety, mytí podlah a schodů a pod. To je ta část týkající se úspor.

A pokud se týká fobie ze spolucestujících v dopravních prostředcích, tak zpravidla v pondělí odpoledne, nejpozději v úterý pak, pokud nastoupím do byť zaplněného dopravního prostředku nemusím mít žádný pocit fobie ze spolucestujících, neboť si všichni udržují náležitý odstup a mívám kolem sebe vždy dostatek volného prostoru.

A ani oční kontakt není častý neboť ti nejblíže stojící, či sedící se onomu vyhýbají a spíše hledí někam nahoru, jak se říká "obracejí oči v sloup" či při hledání kapesníků po kasách či příručních zavazadlech hledí dolů a přímému kontaktu se tak vyhýbají.

1 0
možnosti
Foto

Tak to asi raději nebudeme praktikovat, ale díky za radu;-D

0 0
možnosti
Foto

Držím palce, však víšR^V

3 0
možnosti
Foto

R^Moc tomu člověku držím palce, Dani, jeho duše je snadno zranitelná. Ale přátelé z řad lidských i zvířecích opravdu pomáhají.:-)

2 0
možnosti
Foto

Je to človíček mému srdíčku nejbližšíV

1 0
možnosti
  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 584x
Nikdy mě nenapadlo, jak bude těžké, o sobě něco napsat. Líp mi jde psát o zvířatech, zážitky s nimi. Ať už veselé nebo smutné. Určitě by byl život, bez  zvířat chudší. Aspoň ten můj. Psaní je můj oddych, funguje moc dobře. Stejně jako fotografování. 

Seznam rubrik